Marirea feselor

Marirea feselor

Marirea feselor

Obiectivul operatiei este reprezentat de marirea volumului feselor si accentuarea proiectiei acestora. Scopul este obtinerea unui profil si a unui volum natural, cu o trecere neteda spre talie si coapse. Exista 2 metode prin care se poate obtine aceasta:

  • introducerea de implante fesiere siliconice
  • prin injectarea de grasime proprie (lipofilling)

Anestezie

Epidurala sau generala.

Tehnica

In cazul maririi cu implante - Printr-o incizie in zona coccigiana (in partea superioara a santulului interfesier) se creaza un spatiu prin disectia sub fesierul mare. Implantele sunt plasate in jumatatea superioara a fesei, pentru a se evita lezarea nervului sciatic.

In cazul lipofilling-ului - Grasimea necesara maririi feselor se obtine prin liposuctie din zone precum coapsele, abdomenul sau trunchiul posterior. Aceasta grasime preparata in mod adecvat este injectata prin multiple tunele, pentru a obtine o buna uniformitate. Este vorba practic de o redistributie a grasimii. Stiut fiind faptul ca inevitabil se va produce un grad de resorbtie, este necesara injectarea unui volum mai mare cu 30-50%. Interventia este mai indelungata decat in cazul implantelor, dar are marele avantaj ca cicatricile postoperatorii sunt minime, aproape inobservabile.

Vrei sa afli mai multe despre aceasta interventie?

Postoperator

Este recomandat repaus relativ pentru 2-3 zile. Reintoarcerea la munca obisnuita depinde de tehnica adoptata: astfel, dupa implante se recomanda 7-15 zile, iar pentru lipofilling intervalul este mai scurt. In cazul protezelor fesiere, este necesara evitarea unor anumite tipuri de exercitii fizice timp de 4-6 saptamani, iar pe viitor se recomanda evitarea injectiilor intramusculare.

Riscuri

In cazul interventiei chirurgicale de introduce a implantelor, exista posibilitatea aparitiei in postoperator a urmatoarelor complicatii: hematom, infectie, extruzia protezei, contractura capsulara, deplasarea implantului, etc. In cazul lipofillingului, complicatiile posibile pot fi urmatoarele: hematoame, infectie, resorbtia grasimii, usoare asimetrii. Prin folosirea adecvata a tehnicii operatorii si prin punerea indicatiei corecte, aceste complicatii raman pur teoretice.

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian

Articole similare
Consultatie online