1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Rinoplastia

RinoplastieRinocorectia este interventia chirurgicala de modificare a aspectului estetic al nasului. In functie de forma initiala a acestuia, de prezenta sau nu a cocoasei, de lungimea nasului, de forma lobulului nazal, etc, trebuie facute modificari pe scheletul osos si/sau pe cel cartilaginos.

Citeste mai departe...

 

 

Read More »

Marirea sanilor

Marire sani

Operatia de marire a sanilor presupune introducerea unei proteze mamare intr-un buzunar creat de catre chirurg sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral, in functie de aspectul initial al sanului. Exista mai multe modalitati si cai de introducere a implantelor: inframamar, periareolar, transaxilar sau periombilical, dintre acestea cele mai folosite fiind primele doua.

Citeste mai departe...

Read More »

Lipoaspiratia

LipoaspiratieLipoaspiratia este interventia chirurgicala de modelare a conturului corporal prin care se pot extrage cantitati moderate de grasime din anumite zone in care aceasta este depusa cu predilectie. Aceasta indepartare a tesutului adipos se face cu ajutorul unor canule subtiri introduse prin microincizii la nivelul zonelor interesate.

Citeste mai departe...

 

Read More »

Dr Silviu Marinescu

Medic Primar Chirurgie Plastica si Estetica
Doctor in Stiinte Medicale
Sef Lucrari UMF Carol Davila
Sef sectie Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti
Telefon: 031-421.93.37 | 0722.394.222

Read More »

 • Rinoplastia

  Rinoplastia

 • Marirea sanilor

  Marirea sanilor

 • Lipoaspiratia

  Lipoaspiratia

 • Dr Silviu Marinescu

  Dr Silviu Marinescu

Previous
Următor

Otoplastia (corectia urechilor)

 

Otoplastie - Corectie Urechi

Otoplastia (corectia urechilor decolate) este procedeul chirurgical prin care urechile mari, proeminente sunt apropiate de cap cu restaurarea pliului central al urechii. Urechile decolate sunt cel mai frecvent congenitale, mult mai rar putand aparea posttraumatic; sunt frecvent bilaterale, putand exista si cazuri in care este afectata o singura ureche.

Interventia se efectueaza cu anestezie locala si consta in excizia unei elipse tegumentare din spatele urechii, urmata de sutura cu fire neresorbabile a cartilajului auricular dorsal la periostul mastoidian (osul din spatele urechii) pentru un

rezultat definitiv. Interventia se incheie cu sutura tegumentului.

Operatia nu necesita internare, deci puteti parasi clinica imediat dupa terminarea interventiei.

Firele de sutura se vor suprima la 7-10 zile de la interventie dar este bine sa purtati timp de 3 saptamani o bentita usor compresiva care sa mentina urechile apropiate de cap. Procedura se realizeaza cu o usoara hipercorectie deoarece cartilajul are o memorie a sa prin care tinde sa revina la pozitia initiala, iar cicatricile sunt practic invizibile datorita pozitionarii in spatele urechilor.

Postoperator veti urma un tratament cu antibiotic si antiinflamator pentru 5 zile. Reintegrarea sociala si profesionala se poate face in 2-3 zile de la operatie, interventia nenecesitand internare si nici repaus la pat.

 

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian